Terug naar Nieuwsbrief

Heg & Haag werkgroep Brummen e.o.


René Rijks


De Heg en Haag Werkgroep Brummen e.o. is het vlechtseizoen 2020/2021 gestart op vrijdag 4 september op een nieuwe locatie. Het leek een haag die je zo wegtikt, maar ze is toch wel wat weerbarstiger. Ca 20 jaar oud, op verschillende niveaus gesnoeid en erg getergd door een jaarlijks terugkerende ploegvoor op halve meter afstand. Het belooft een mooi resultaat te worden in de 'aangeklede' Maasheggenstijl.

Het vlechten ging wat anders van start dan voorgaande seizoenen. Met een instructie coronamaatregels. Wij volgen de algemene richtlijnen van het RIVM en een nadere uitwerking daarvan door Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Het grootste gevolg is mogelijk dat er minder in tweetallen en meer individueel gevlochten wordt. Dit gaat de kwaliteit ten goede komen.

Net als voorgaande jaren gaan we dit seizoen gemiddeld iets meer dan twee keer per maand vlechten op vijf verschillende locaties; de eerste vrijdagmiddag en de derde zaterdag van de maand. De leden van de vereniging zijn hierbij uitgenodigd om mee te doen. Erg interessant is de haag van de eerste ledendag van de vereniging in het vorige vlechtseizoen. Er staat nog zo’n 60 meter. Wel even aanmelden via onze groepsapp of met een SMS. Wil je van de groepsapp lid worden of SMS-jes ontvangen, meld je dan aan met een e-mail op het adres hegenhaag@gmail.com.
 
Terug naar Nieuwsbrief