Terug naar Nieuwsbrief

Behoud groen erfgoed Harmelen


Martijn Schippers


De heerlijke geur van vers gesnoeid elzenhout stemde mij heel vrolijk begin juli. De afgelopen jaren waren veel droger en dan ruik je niets. Bovendien laten de takken zich veel beter afsnijden wanneer er vocht in zit. De groei was overweldigend en wat waren we blij met de normale temperaturen. We wisten toen nog niet wat augustus ons zou brengen

De eerste twee weken van augustus was het tijd voor vakantie. Die begon voor ons met een tripje naar de Nieheimer Flechthecken. Het leek me handig om de heer Ulrich Pieper te informeren over ons bezoek. Hij nam dit erg serieus en stond met een busje klaar toen we bij het hotel aankwamen. We kregen een rondreis door het prachtige heggengebied met als afsluiting het avondeten in een klein dorpsrestaurant. Dus genieten van het landschap met daarna een snitzel!
 
We zijn de heer Ulrich Pieper enorm dankbaar! Het is ongelofelijk wat deze man van 80+ aan passie voor heggen heeft en geeft. Echt een aanrader voor heggenliefhebbers om de voornamelijk hazelaar gevlochten heggen te bezoeken.

 

Op stap rond Nieheim.


September is de tijd voor planning en organisatie van het nieuwe seizoen. We hebben met corona te maken en zullen de veiligheidsvoorschriften respecteren. Veel van de activiteiten zijn buiten en we zullen buiten pauze houden. De weersvoorspelling zal een belangrijkere rol gaan spelen omdat schuilen binnen niet meer mogelijk is. Ik heb begrip voor eenieder die voor zijn eigen veiligheid kiest en thuis blijft.
 
Op onze planning staan o.a.:
  • Maasheggenre├╝nie in Oeffelt op 3 oktober
  • Wilgenbinders oogsten in de griend te Zijderveld op 10 oktober
  • Hazelaarpaaltjes oogsten op Langbroek Natuurwerkdag
  • Familiesamenwerkdag: hakhout afzetten en wilgen knotten langs het jaagpad van de Oude Rijn te Woerden.
  • In Haarzuilens gaat er weer gevlochten worden.
  • En we nemen weer deel aan de heggenvlechtwedstrijden in Nederland en Engeland.
Tot ziens langs een lijn in het landschap, hartelijke groet,
Martijn Schippers

 
Terug naar Nieuwsbrief