Terug naar Nieuwsbrief

Behoud Groen Erfgoed Harmelen


Martijn Schippers
 
Onze vrijwilligersgroep bestaat vooral uit familie en vrienden. Meestal werken we met 5 tot 10 personen.
We helpen een paar mensen in de buurt met landschapsbeheer. Ook beheren we voor de gemeente Woerden een hakhoutkade langs het jaagpad van de Oude Rijn. Hier staan circa 70 knotwilgen en 280 essen- en elzenstoven. Onze groep vrijwilligers doet mee aan de landelijke Natuurwerkdag  en we organiseren jaarlijkse een familie-hakhoutdag. Het bijzonder van ons werk langs de Rijn is dat we alles per boot doen. Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) ondersteunt ons met van alles. Financieel zijn we geholpen door Groen aan de buurt van de provincie Utrecht en de gem. Woerden ondersteunt ons via hulp aan burgerinitiatieven.


 
Verder vinden we het ook geweldig om te Heggenvlechten. Hard werken met een prachtig resultaat aan het eind van de dag! De eerste wedstrijd in Vorden was een Superevenement op een wonderschone locatie. Dank aan Heg & Landschap. Daarna naar Oeffelt voor de re√ľnie en een oefenmiddag Maasheggen vlechten. Dank daarvoor aan SLABOX (Landschapsbeheer Boxmeer). Vrijdag 15 december weer een dag gevlochten met staken en binders tijdens een cursus van LEU met bovenmeester Lex Roeleveld. Dank LEU en Lex.
 


13 Jan doen we mee met het Kromme Rijnkampioenschap. Ook van LEU. In februari gaan we voor de 3e maal meedoen met het Zuid-Engels kampioenschap. De afsluiting van het seizoen is weer de 2e zondag van maart,  het NK Maasheggenvlechten. Heel veel leuke vooruitzichten dus!
 
Ik wens iedereen prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2018 toe!  Graag bedank ik iedereen die ons helpt en steunt en vooral mijn vrouw Anita voor haar begrip, geduld en hulp op de achtergrond.
 


 

 

 

Terug naar Nieuwsbrief