Terug naar Nieuwsbrief

Stichting Heg en Haag, werkgroep Brummen e.o.  


Het vlechtseizoen 2018/2019 is bij onze stichting al volop begonnen. We hebben 2 keer gewerkt aan een jonge haag op landgoed ’t Broekmaatje tussen Warnsveld en Vorden. Een regelmatige heg met twee halve rondjes erin op een rustige plek. Staken en binders hebben we ter plekke geoogst.

Dit jaar gaan we weer van start met een zesdaagse cursus om het aantal actieve leden van onze werkgroep uit te breiden. De kosten van deelname zullen waarschijnlijk, net als vorig jaar, € 130 bedragen. Ook kunnen losse modules gevolgd worden. Inleidende informatie is er op donderdagavond 1 november en op de Natuurwerkdag zaterdagmiddag 3 november. Donderdagavond 11 oktober geven we op de praktijkschool Zutphen een workshop slijpen van billhooks en bijlen onder leiding van een professional. Dit is onderdeel van de cursus van het afgelopen seizoen. Er wordt vooral ook zelf geoefend. Er zijn nog plekken vrij. Kosten: € 20.

Hiernaast hebben we als werkgroep nog onze vlechtactiviteiten op elke eerste vrijdagmiddag en derde zaterdag van de maand. Telkens op een andere locatie. Daarbij is een iedereen van harte welkom.  Kijk voor meer informatie op facebook.com/hegenhaag  of onze webpagina. Mailen kan naar hegenhaag@gmail.com.

René Rijks

 
 
Terug naar Nieuwsbrief