Terug naar Nieuwsbrief

Heggenvlechtbrigade Lingewaard Natuurlijk


Nu het einde van de zomer zich aandient, komen de vlechtkriebels weer opzetten en zijn we met de heggenvlechtbrigade van Lingewaard Natuurlijk druk plannen aan het maken voor het komende seizoen. We hebben de heggen beoordeeld die we de afgelopen winter gevlochten hebben. Waar nodig hebben we ze geknipt.

Bij kasteel Doornenburg ligt nog 70 meter struweelheg te wachten om door ons gevlochten te worden. Sommige delen zullen we opnieuw inplanten. Omdat het een erg ruwe en brede heg is gaan we verder met de gemengde / vrije stijl, dat wil zeggen deels met levende staanders, maar ook met hazelaarstaken die we in de omgeving geoogst hebben. Het afvlechten (bovenzijde) gebeurt in Maasheggenstijl.

Rondom de hoogstamboomgaard te Gendt, die door vrijwilligers is geadopteerd, is de heg door ons op een zaterdag in september geknipt. Na afloop hebben we hete bliksem van de appels uit de bongerd met klapstuk gegeten.

Inmiddels zijn er in de gemeente ook heggen aangeplant onder de voorwaarde dat ze in de toekomst gevlochten worden. Dit als compensatie voor bedrijfsuitbreidingen zoals het nieuwe bedrijvenpark langs de A15.

Op 4 zaterdagen zal er de komende winter door de onze vlechtgroep weer gevlochten worden. Als je geïnteresseerd bent om één of meer zaterdagen mee te vlechten (ook al heb je geen ervaring) dan kun je contact opnemen met Hans van Berlo, coördinator van de Heggenvlechtbrigade:
heggen@lingewaardnatuurlijk.nl
of 06 473 91 233.

Vlechtbrigade Lingewaard Natuurlijk aan 't werk.


 
Terug naar Nieuwsbrief